Tribina: Posljedice velikosrpske agresije u Bosanskoj krajini


Udruženje „Život“ Bihać pokreće serijal tribina o temama koje su od  važnosti za Bosnu i Hercegovinu i Bošnjake, sa posebnim akcentom na Bosansku krajinu. Udruženje planira da tribinama ugošćuje eminentne Bošnjake – predavače koji će govoriti o velikosrpskoj agresiji i genocidu nad Bošnjacima.

Prvu tribinu ovo udruženje zakazalo je za  ponedjeljak, 26.12.2011. sa početkom u 18:30 u Domu kulture (Dom armije) u Bihaću.  Na tribini će se govoriti o stravičnim posljedicama koje je iza sebe ostavila velikosrpska agresija na BiH, a posebno o posljedicama koje su etnički očitili Bosansku krajinu. Iako će glavni akcenat biti na direktne žrtve agresije, značajan dio izlaganja će biti posvećen obrazovnim, kulturnim i političkim posljedicama.

Gost tribine je  Mujo Begić, doktor pravnih nauka, istaživač i izuzetan poznavalac tematike o kojoj će govoriti. Tokom agresije na BiH obavljao je komandne dužnosti u 5. Korpusu, a trenutno je na mjestu šefa područnog ureda Bihać pri Institutu za nestale BiH. Autor je knjige “Ljutočka dolino nikad ne zaboravi” u pripremi za štampu je knjiga “Opkoljeni 1201 dan-Bihać zaštićena zona UN-a” kao i knjiga “Genocid u Ključu.”

Poziv je otvoren za sve zainteresirane građane, gdje će moći saslušati razgovor sa dr. Begićem, uključiti se u diskusiju i pitati o svim detaljima koje se tiču ove teme. Očekujemo veliki odziv građana, onoliko koliko zaslužuje i tema i predavač.

U jeku sistemskih i planskih zlonamjernih napada na aktere odbrane Bosanske krajine, u kontekstu stalnog pritiska na branitelje ove zemlje, neophodno je održavati sjećanje i stalno podsjećati da je naša stroga obaveza da pamtimo, da prepoznamo i da se suprotstavimo svim vrstama zavjera, neprijateljstva i zlonamjernosti prema našem narodu i prema našoj domovini.

Dobro nam došli.

(Izvor: http://www.zivot.ba)

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s