Promocija knjige “Put kroz pakao” u Bužimu


Put kroz pakao

U okviru manifestacije “Slobodarski dani Viteškod grada Bužima” u četvrtak 6. 8. 2009. godine,  održana je promocija knjige “Put kroz pakao” autora Hilme Kozlice. U amfiteatru srednje mješovite škole u Bužimu okupilo se stotinjak posjetioca koji su prisustvovali izlaganju recenzenata knjige  prof. dr. Muje Demirovića Rektora Univeriteta u Bihaću, mr. Muje Begića, te Harisa Mešića prof., te samog autora.

Osvrću ći se na stradanje i patnju logoraša u srpskim koncentracijskim logorima tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu kroz kjnigu je proklamovana univerzala patnja i genocid nad Bošnjacima koji su planski i na potpuno isti način mučeni, ubijani kako kroz logore o kojima je autor pisao tako i svim logorima smrti na prostoru Bosne i Hercegovine.

Put kroz pakao je četvrta knjiga koja piše i svjedoči o stradanju Bošnjaka Ljutočke doline.

Podsjećanja radi ove godine je u sklopu “Manifestacije Ljutočka dolini nikad ne zaboravi 2009”, promoviran roman velikog prijatelja ljutočana prof. Safeta Zulića “Čekamo vas kod sjevernjače“.

2004 godine takodjer u Sklopu manifestacije promovirana je knjiga mr. Muje Begića “Ljutočka dolino nikad ne zaboravi“, dok je o stradanju Ljutočana pisao i prof. dr. Mujo Demirović u svojoj knjizi “Bosna i Bošnjaciu srpskoj politici” 1999 godine, koja ovih dana doživljava promociju u Zagrebu i Skoplju, a prevedena je na engleski jezik na Univerzitetu u Yaleu.

2 thoughts on “Promocija knjige “Put kroz pakao” u Bužimu

    • Knjiga “Put Kroz pakao” se može kupiti u Knjižari na trgu u centru Bihaća. Za više informacija možete nas kontaktirati preko mail-a koji se nalazi u rubrici “Kontakt”.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s